intercoiffure mondial

 

Intercoiffure (ICD) er en verdensomspændende organisation, der eksistere i ca 55 lande. Og bygger på et tæt samarbejde mellem verdens dygtigste frisører.

 

ICD forener de bedste frisører i verden, og har de højeste standarder med hensyn til faglige og menneskelige kompetencer til sine medlemmer.

Og herfra stammer den idé, at foreningen også skal forpligte sig socialt med at hjælpe de mennesker, der ikke lever på den solrige side af livet.

Intercoiffure Mondial præsident Klaus Peter Ochs lagde grundstenen, da han lancerede programmet 'Education for life' i Paris og proklamerede: "Vi føler, at det er vores pligt at støtte unge mennesker og give dem en udsigt. Det vigtigste, vi kan give, er kvalificeret uddannelse". Det var samtidig starten af det første velgørenheds-projekt, den første skole 'Casa Do Menor' - en overlevelse og en vej ud af slummen i Rio de Janeiro for unge. 

 

 

 

Selve historien om ICD..

L'Association Internationale des Maîtres Coiffeurs de Dames (ICD) blev grundlagt i 1925 i Tyskland af frisører fra Danmark, Schweiz, Tyskland,
Frankrig og England. I 1930 oprettede Frankrig sin egen sektion.

 

Efter 2. verdenskrig, tog den berømte GUILLAUME Intercoiffures skæbne i sine egne hænder og hans efterfølgere for organisationen blev John Pfeil, Alexandre de Paris og Maurice Franck. Alle meget anerkendte frisører i deres tid. På Verdenskongressen i Berlin i september 2000, blev formandskabet overdraget
til Mr. Klaus Peter Ochs, som klart har definerede sine mål for Intercoiffures fremtid: 

 

Øge antallet af medlemmer og samtidig bevare Intercoiffures filosofi - inden for de næste 3 år at vokse til 4.000 medlemmer i 50 lande. Og dette er skete!

 

Med udgangspunkt i »Guillaume Foundation«, at fremme og udvikle aktiviteterne i FG Intercoiffure, så de unge kom mere i betragtning. Og at FG fik en større rolle i ICD. Dette er også sket, med så stor succes, at det er lige før de unge dominerer den store scene, mere end selve ICD. Men dette er kun en god ting! Ungdommen er vores fremtid, og dem vi skal satse på. Danmark har en af de mest velfungerende afdelinger i verdenen.                     

                                     

Han havde også et mål om at bevare og udvikle samarbejdet og venskabet indenfor hår industrien under overskriften 'international kvalitet'.  Og få en international struktur, så sektionerne på de 5 kontinenter, skulle stå for kontinuiteten i organisationen. Og få en udveksling mellem alle sektioner!  

 

På nationalt plan har hver region og hvert land sine egne aktiviteter, som f.eks. årlige kongresser, seminarer, workshops mv. Derudover har ICD fonden: Education For life.

 

 

 

 

Copyright - Intercoiffuredanmark.dk